Fransk kycklingragu

Serverar: 4 portioner

En fransk gryta fylld med smaker av kyckling, timjan, tomat och bönor, en ljuvlig och mustig allt-i-ett-rätt.

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk finhackad färsk timjan
  • 1 dl vitt vin
  • 1 burk passerade tomater, 400 g
  • 1 burk cannelinibönor, 400 g, sköljda och avrunna
  • 1½ dl ströbröd
  • 1 dl fint riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Halvera kycklingklubborna längs leden för att få åtta kycklingdelar.
    2. Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta på hög värme. Bryn kycklingdelarna 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllene runtom: Ta upp dem ur grytan.
    3. Lägg vitlök och hälften av timjanen i grytan och fräs cirka 1 minut tills det börjar dofta. Tillsätt vinet och koka upp, skrapa botten på grytan så att smakerna blandas. Låt sjuda 2-3 minuter tills vinet reducerats något. Blanda ner tomater och bönor och lägg i kycklingen. Häll på tillräckligt med vatten så att kycklingen täcks och koka upp. Sänk till medelvärme och låg sjuda svagt 30-40 minuter tills kycklingen är färdig och såsen har tjocknat något.
    4. Sätt ugnen på 200 grader. Strö ströbröd, parmesan och resten av timjanen ovanpå kycklingen och sätt in i ugnen, gratinera 10-15 minuter tills gyllene.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (1)

    mrsmad 2 december 2010

    Vart positivt överaskad av den här rätten. Under tillagningen vart jag mer och mer tveksam för det smakade inget alls...Men efter en vända i ugnen så vart det ju kanongott. Dock vill jag tipsa om att hålla igen lite med vattnet till kokningen för min ragu blev väldigt vattning först men det räddades upp av en näve röda linser som fick koka med o suga upp lite vatten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben