Kycklingragu 120

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabb vardagsrätt. Det mesta kan förberedas men godast är att tillaga och äta direkt. Enkel, billig och smakrik rätt för vardagsmålet. Serveras med ris eller potatis.

Ingredienser

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olja
  • 1 tsk currypulver
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 300 g grönsaksblandning, ärter, majs och paprika
  • Sås
  • 35 g matfett
  • 35 g vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 buljongtärning, kyckling
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    1. Tärna kycklinglåren i bitar om ca 1x1 cm. Blanda alla torra kryddor i en 2l plastpåse, häll ned kycklingtärningar i påsen med kryddor, häll över oljan, knyt ihop påsen och skaka runt. Marinera i 30 min upp til 24 timmar. Vänd påsen då och då.
    2. Häll ned allt från marinadpåsen direkt i varm stekpanna, fräs kycklingen tills den är genomstekt. Koka grönsakerna. Hit kan förberedas.
    3. Tillaga såsen enligt nedan. Blanda i kyckling och grönsaker i såsen. Klart!
    4. Såsen: Gör en klassisk 35/35/50 grundsås. Sök på bechamel om du vill ha tydliga tillagningsinstruktioner. Tillsätt 1 bujlongtärning av kycklingsmak, samt 1 msk tomatpuré.
    5. Tips: ångkoka "ärter, majs och paprika" om du har ångprogram 6th-sense i din micro från Whirlpool. Sätt tiden på 10-20 sekunder för programmet så blir det perfekta grönsaker med bra tuggmotstånd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben