Pommes Frites

Serverar: 4 portioner

Gott till grillat

Ingredienser

  • 8 stora fasta potatisar
  • 2 liter majsolja (som kan återanvändas)
  • Gourmetsalt och eventuellt nykrossad svartpeppar
  • Instruktioner

    Skala och skär potatisarna i stavar. Skölj dem och torka dem med en handduk. Värm oljan till 100 - 120 grader och koka potatisen i cirka 10 - 15 minuter. De ska vara på gränsen till mjuka. Ta upp potatisen och skaka tillbaks oljan samt lägg på hushållspapper. Eventuellt kan du göra detta i två omgångar. Sista momentet är att göra potatisen frasig. Då hettar du upp oljan till 180 grader. Fritera sedan omgångar till knapriga, gyllene pommes frites. Ta upp, skaka av olja, lägg i en skål, salta och strö eventuellt över nykrossad svartpeppar. Blanda och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    mumsan 27 oktober 2013

    Mums!!!

    mumsan 27 oktober 2013

    Mums!!!

    mumsan 27 oktober 2013

    Mums!!!

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Potatis och pastalektion!
    Pasta är en mager och bra produkt. Pasta är förvisso gjord på vetem...

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben