Serverar: 4 portioner
Gott till grillat
Skala och skär potatisarna i stavar. Skölj dem och torka dem med en handduk. Värm oljan till 100 - 120 grader och koka potatisen i cirka 10 - 15 minuter. De ska vara på gränsen till mjuka. Ta upp potatisen och skaka tillbaks oljan samt lägg på hushållspapper. Eventuellt kan du göra detta i två omgångar. Sista momentet är att göra potatisen frasig. Då hettar du upp oljan till 180 grader. Fritera sedan omgångar till knapriga, gyllene pommes frites. Ta upp, skaka av olja, lägg i en skål, salta och strö eventuellt över nykrossad svartpeppar. Blanda och servera.
Potatisgratäng
Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...
Potatis och pastalektion!
Pasta är en mager och bra produkt. Pasta är förvisso gjord på vetem...
Malmöfestival
Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...
Mums!!!
Mums!!!
Mums!!!