Pommes châteaux/ potatisklyftor

Serverar: 4 portioner

Passar till mycket såklart. Du kan även slänga i andra rotfrukter i långpannan ..... morötter .... palsternacka .... sötpotatis ..... rödlök ..... vitlöksklyftor .......

Ingredienser

  • 11 st potatis
  • 3 msk smör
  • 1 nypa flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och klyfta den. Lägg klyftorna i kokande vatten och låt koka 3 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
    2. Lägg smöret i långpanna och ställ in den i ugnen i 225 grader. Låt smöret brynas lite lätt. Tag ut plåten, häll i klyftorna och vänd dem i smöret. Salta och peppra.
    3. Låt potatisen steka i ugn tills den är mjuk ca 20 minuter. Vänd dem någon gång.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben