Rotmix frites med bratwurst

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

Jag ville göra ett alternativ till vanlig pommes frites. Resultatet blev mycket lyckat. Speciellt kålrotstavarna förvånade positivt. När uppfinnarlusten var på topp så provades att fritera bratwurst. Tror inte vi någonsin mer kommer att steka bratwurst om fritösen är igång. Uppfann även senapsoströra som passade mycket bra till. Röran finns på eget recept på MK.

Ingredienser

  • 4-5 bratwurst
  • 400 g kålrot
  • 300 g morötter
  • 500 g potatis
  • 1 l matolja
  • Salt
  • Instruktioner

    Skala och skär rotfrukterna i knappt 1 centimeter tjocka stavar. Skär diagonal snitt i bratwursten på båda sidorna. Hetta upp oljan till 180 grader i en fritös eller en tjockbottnad kastrull. Fritera rotfrukterna i ca 6-8 minuter utan att de får färg. Lyft ur rotfrukterna och lägg på papper för att rinna av och svalna lite. Fritera bratwursten ca 3-4 minuter och lyft ur dem till pappret. Fritera de avsvalnade rotfrukterna en gång till ca 4-6 minuter så det får önskad färg. Lägg på bratwursten de sista 2-3 minuterna. Lyft ur och salta på rotmixen. Serveras omgående, gärna med Senapsoströra som också finns på MK.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben