Moules Marinières aux Frites

Serverar: 4 portioner

I Belgien älskar man musslor kokta i vin och kryddade med vitlök. De serveras i stora skålar med pommes frites i en skål bredvid. Måste prova nästa gång jag kommer till Bryssel...

Ingredienser

  • 4 liter färska musslor
  • 50 g smör
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
  • 3 ½ dl torrt vitt vin
  • 1 msk potatismjöl, drygt
  • 4 msk kallt vatten
  • Salt
  • Vitpeppar, grovmalen
  • ½ dl finhackad persilja
  • 4 portioner pommes frites
  • Instruktioner

    1. Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta de som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet.
    2. Smält smöret i en stor gryta. Mjukstek löken och vitlöken utan att de tar färg.
    3. Lägg i musslorna och häll över vinet. Täck med lock och koka musslorna i 5 minuter. Blanda om ett par gånger. Alla musselskal ska nu vara helt öppna.
    4. Fördela musslorna i stora varma djupa tallrikar eller i skålar.
    5. Skaka samman potatismjölet och vattnet. Häll redningen i vinspadet och låt det koka upp. Smaksätt med salt och peppar.
    6. Häll spadet över musslorna och strö över persiljan. Servera med pommes frites

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gusjoh 19 april 2011

    Lite aioli att doppa stripsen i gör det hela ännu bättre.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben