Moules marinières med vitlökskrutonger

Serverar: 2 portioner

Tid: 10 minuter

Min tolkning på en klassisk rätt

Ingredienser

  • 1 nät blåmusslor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 liten bit fänkål, som en tumme
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 cl vittvin
  • 2 dl grädde
  • 1 knivsudd cayennepeppar
  • 1 matsked färsk bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lök, vitlök och fänkål, svetta den tillsammans med cayennepepparn i lämplig kastrull, när löken mjuknat häll över musslorna tillsammans med vinet. Lägg på locket och vänta tills musslorna har öppnat sig, slå på grädden och låt koka upp.
    2. Toppa med färsk persilja och krutonger

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben