Moules à la crème

Serverar: 2 portioner

Ingredienser

  • 1 kg musslor
  • 1 finskuren lök
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 1/2 flaska vitt vin
  • 1,5 dl grädde
  • Timjan
  • smör
  • persilja
  • Instruktioner

    Borsta musslorna noga under rinnande vatten med hjälp av en grön svamp. De som är trasiga kastas bort och de som inte stänger sig när man knackar dem mot diskbänkskanten kastas bort. Smält smör i en stor gryta och fräs lök och vitlök till de är glansiga, men inte bruna. Strö i ett par nypor timjan och häll på vinet. Låt sjuda en stund, tillsätt sedan musslorna och koka några minuter tills alla musslor öppnat sig. Häll på grädde och strö över hackad persilja. Servera med nybakad baguette.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Den goda franska maten
    Idag serverar vi två typiska franska rätter, Ratatouille och Moules à...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben