Moules Mariniére

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 30 minuter

En doft av Frankrike.

Ingredienser

  • 50-60 musslor
  • 4 dl vitt vin
  • 1/2 finhackad lök
  • 2 msk finhackad persilja
  • Peppar
  • 2 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    Fräs löken i smöret utan att det tar färg. Tillsätt den hackade persiljan, den presssade vitlöken och lite peppar. Häll i vinet och låt det koka upp. Slå på grädden och lägg i musslorna som ska ha skrubbats rejält innan. Låt det koka några minuter tills musslorna har öppnat sig, dvs cirka 5minuter. Musslor som inte öppnar sig är oätliga och ska således förpassas till soporna. Servera i djupa tallrikar så att även såsen följer med vid uppläggningen. Doppa nybakat pain riche i såsen .

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    micka66 17 december 2011

    Detta recept saknar salt och blir väldigt beige... en stor besvikelse!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben