Musslor ångade i kokt vin Moules Marinés

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Super gott med vitt bröd till.

Ingredienser

  • 1 kg musslor
  • en tredjedels purjolök
  • 1 morot
  • 4 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 dl vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • 1 lagerblad
  • 1 kvist timjan
  • Instruktioner

    Skrapa och tvätta musslorna noga, se till att inga musslor är öppna eller trasiga. Skär alla grönsaker och lökarna i fina bitar á 0,5 cm. Hetta upp en kastrull. Häll i oljan och musslorna. Rör om och häll i vinet, grönsakerna och grädden. Rör i kryddorna, salt och peppar, lägg på ett lock och låt musslorna koka tills de öppnar sig. Serveras ångande med vitt bröd och hackad persilja... Smask...

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Linlock 17 januari 2009

    Det här är min favoriträtt framför allt!! Har ätit det alldeles nyss faktiskt!

    ChristerC 16 maj 2009

    Gott, verkligen kanon...

    lillakockan 14 januari 2010

    Låter verkligen jättegott! Måste testa att laga det snarast

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben