Musslor i vitt vin och chili

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Så gott, så enkelt och bland det billigaste man kan bjuda på. Så underskattad mat helt enkelt!

Ingredienser

  • 1 nät färska blåmusslor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 scharlottenlökar
  • ½ chili
  • ½ liter vitt vin
  • 1 knippe persilja
  • 2 stycken lime
  • salt
  • Instruktioner

    Skrubba musslorna och skölj dem noga. De musslor som inte stänger sig helt slänger ni direkt. Finhacka löken och vitlöken. Strimla chilin och dela limen Lägg dem i en kastrull med vin och pressa en lime över. Strö på saltet och ha i schalottenlök, vitlök och den hackade chilin. Koka tills de öppnar sig och ta sedan bort från spisen. Överkokta musslor är inte lika gott och de musslor som inte öppnar sig slänger ni. Klipp över lite persilja, dela en till lime och lägg i skålen med musslor och servera med bröd att doppa i och ett gott vin till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Alternativ kräftskiva - räkor och musslor
    En av mina stora passioner i livet är skaldjur. Här får du receptet på...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben