Kräftpasta med chili och vitt vin
Jätte gott...kräftorna,persiljan,vitlöken,chili och vinet... Det kan inte bli bättre!!
Ingredienser
1 ½ msk olivolja
½ röd chili (eller efter smak)
1 vitlöksklyfta
170 g kräftstjärtar
1 dl vitt vin
1 tsk tomatpuré
1 msk hummerfond
1 tomat
1 knippe bladpersilja
3 port kokt pasta ( Jag använde Linguini)
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Finhacka vitlök och chili och fräs i olivolja.
Lägg i kräftstjärtarna och häll sedan i vitt vin, låt stå tills vinet har förångats och ta sedan bort stekpannan från spisplattan. Tillsätt tomatpuré,hummerfond och finhackad tomat och strö över finhackad bladpersilja.
- Koka pastan och lägg den sedan i kräftröran. Blanda försiktigt och tillsätt en liten skvätt olivolja. Krydda med salt och svartpeppar och garnera med lite bladpersilja
Liknande recept
Kommentarer (0)