Kycklingrisotto

Serverar: 2 portioner

Det är bekvämt att använda kycklingfiléer till rätten, men även andra kycklingdelar kan användas. Väg köttet utan skinn och ben. Viktväktarrecept

Ingredienser

  • 120 g ( ca 1 ½ dl ) långkorningt ris
  • 3 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 240 g kycklingfilé
  • ½ röd eller gul paprika
  • 4 salladslökar eller ½ purjolök
  • 50 g rättika eller squash
  • 2 tsk olja
  • ( 1 vitlöksklyfta )
  • ½ tsk curry
  • 1 banan
  • 1 msk russin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka riset i saltat vatten 20-25 minuter. Tina kycklingköttet om det är fryst och skär i centimetertjocka strimlor. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och strimla löken, skala och strimla rättikan eller skölj och strimla squashen.
    2. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Skala och hacka vitlöken och fräs den med curryn ett par minuter i oljan. Tillsätt sedan kycklingstrimlorna och låt den fräsa tills de blir genomstekta och fått lite färg. Skaka pannan eller rör om under tiden.
    3. Tillsätt grönsakerna och låt de fräsa tills de mjuknat. Skala bananen och skär i skivor. Rör ner riset, bananskivorna och russinen i stekpannan och låt allt bli genomvarmt. Smaksätt med salt och peppar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben