Kycklingrisotto à la Milanese

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Risotto gör man inte så ofta, men det är riktigt gott.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 900 g kycklingfilé, tunt skivad
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 500 g risottoris, t.ex. arborio el. aviorio
  • ca 6 dl hönsbuljong
  • 1½ dl vitt vin
  • 1 tsk smulad hel saffran
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • Kvistar av färsk slätbladig persilja till garnering
  • 1 1/4 dl nyriven parmesan till servering
  • Instruktioner

    1. Hetta upp 55 g av smöret i en djup stekpanna eller stor kastrull. Tillsätt kycklingkött och lök och stek gyllenbrunt. Häll i riset, rör om noga och fräs sakta i 5 min. Koka upp buljongen i en kastrull och tillsätt det till riset, en skopa åt gången. Spara en skopa buljong till det sista momentet. Tillsätt vin, saffran, salt och peppar efter smak och rör om noga. Låt risotton sjuda sakta i 20 min, rör om då och då och späd med mer buljong om riset börjar bli för torrt. Dra stekpannan/kastrullen från värmen och låt vila i några min. Tillsätt den sparade buljongen strax före servering och låt sjuda i ytterligare 10 min. Lägg upp risotton på stora portionstallrikar och strö över persilja. Servera med riven parmesan och resten av smöret.
    2. TIPS! En risotto ska vara krämig men inte grötig. Buljong ska tillsättas lite i taget och först när riset sugit åt sig den föregående omgången buljong.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben