Läcker jordgubbspaj med vit choklad

Jordgubbar, lime och vit choklad! Det kan inte bli bättre!

Ingredienser

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 msk socker
  • 115 g kallt smör
  • ½ dl kallt vatten
  • Fyllning
  • 500 g jordgubbar
  • 1 dl socker
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 lime
  • 200 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, salt och socker i en matberedare. Skär smöret i små kuber och tillsätt det. Låt matberedaren snabbt pulsera ihop degen. Tillsätt det kalla vattnet, lite i taget. Degen ska fortfarande vara lite smulig. Plasta in degen och låt den vila svalt i minst 1 timme.
    2. Kavla ut pajdegen och klä en pajform med löstagbar kant med degen. Låt stå kallt i 30 minuter.
    3. Skär jordgubbarna i skivor och lägg dem i pajskalet. Strö socker och potatismjöl över. Riv skalet och pressa saften ur limen, fördela över pajen. Riv den vita chokladen över. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben