Lättbakad rabarberkaka

Baka en god rabarberkaka till kaffet nu när rabarbern är späd och fin. Den här kakan rör du lätt ihop och nej, det ska inte vara bakpulver i smeten!

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 1 stort ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • Ca 300 g rabarber
  • ½ dl socker
  • ½ dl hackade nötter
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ägget och mjölet blandat med havregryn. Blanda väl.
    2. Bred ut smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 1-1 ½ l. Skär rabarbern i tunna bitar och lägg över kakan.
    3. Strö över nötter och socker. Grädda i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter.
    4. Ugn 175°

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben