Lahmacun

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

En kurdisk rätt (Pizzarulle)

Ingredienser

  • 200 g mjöl
  • 1 msk olja
  • 8 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • Ca 2 dl vatten
  • Fyllning
  • 200 g lammfärs
  • 1 st lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm peppar
  • 1 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Häll mjölet i en bunke och gör en grop i mitten. I gropen häller du salt socker och olja och knådar till en jämn deg genom att lite i sänder tillsätta vatten. Låt degen vila ca 30 min under fuktig duk.
    2. Finhacka persilja, lök och vitlök. Lägg lammfärsen i en skål. Blanda med persiljan, löken, vitlöken och tomatpuré. Bearbeta det hela till en jämn smet. Strö mjöl på ett bakbordet. Dela degen till jämnstora klumpar. Platta till degklumpen och kavla sedan ut till runda kakor. Valfri storlek.
    3. Fördela färsblandningen över kakan. Baka i förvärmd ugn 200 grader i ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    Bappi 12 juni 2008

    Låter jättegott men vad är pulbiber?

    Bappi 16 juni 2008

    Gott i gott men övergrädda inte som jag gjorde med första plåten, för jag var osäker på vilken färg dom skulle ha. Den andra plåten blev bättre på knappt 10 minuter.

    segerwitch 18 juli 2008

    Jätte gott!

    Tine 11 augusti 2008

    Tack för ett Jättegott recept !!! Tine

    Linlock 30 september 2008

    Verkligen JÄTTEGOTT. Men svårt att äta snyggt...

    catlover 9 augusti 2009

    Mums. Jättegott, en klar femma av mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben