Lahmacun

Serverar: 4 portioner

Voj! Det här är min absoluta favorit. Minst en gång om dagen när jag är i Turkiet. Har inte provat detta recept, har hittat det på en internetsida. Tjejen som la ut det har turkiskt påbrå. Jag föredrar Lahmacun med mycket färsk persilja på och pressad citron. Gurka och tomater passar också bra till.

Ingredienser

  • Pizzajästdeg
  • 500 gr mjöl
  • Jäst
  • Lite vatten
  • Cirka 800 gr nötfärs
  • 2-3 lökar
  • 1-2 gröna paprikor
  • 3-4 medelstora tomater
  • 1-2 vitlöksklyftor om ni vill
  • Instruktioner

    1. Gör en vanlig pizzajästdeg (500 gr mjöl, jäst och lite vatten) och kavla ut degen tunnt ut ungefär i samma storlek som en vanlig pizza. Blanda nötfärsen med lök i små tärningar, gröna paprikor i småtärningar och tomater samt vitlöksklyftor om ni vill.
    2. Gnid röran, den ska vara riktigt klibbigt. Krydda röran med salt och cayennepeppar (hur starka ni vill ha). Smeta ut röran på degen och baka lahmacun på cirka 180 º i cirka 15 minuter (titta i ugnen hur bakad ni vill ha den). Gör samma med resten av degen.
    3. Servera med lökringar (gnid de först i salt, då blir de lite mildare), hackad persilja och gärna med några droppar citronsaft).
    4. OBS: Lahmacun blir snabbt torrt efter man har tagit de ut ur ugnen, så antingen så äter ni medan de andra är i ugnen eller slå in de direkt när de kommer ur ugnen i en ren kökshandduk

    Liknande recept

    4.8
    40 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben