Lahmacun

Serverar: 4 portioner

Är en kurdisk variant av italiensk pizza kan man väl nästan kalla det för

Ingredienser

  • Deg
  • 200 g mjöl
  • 1msk olja
  • 1/2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • Ca 2 dl vatten
  • Fyllning
  • 200 g lammfärs
  • 2 st lökar
  • Ca 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk pulbiber (strakt paprikapulver) eller Chilipulver
  • 1 tomat
  • 1 knippe persilja
  • 1 grön paprika
  • Calt
  • Mald peppar
  • Instruktioner

    1. Häll mjölet i en bunke och för en grop i mitten. Häll i gropen salt socker och olja och knåda fram en jämn deg genom att lite i taget tillsätta vatten. Låt degen vila ca 30 min under fuktig duk.
    2. Finhacka persilja lök och vitlök. skala tomaten och skär i små tärningar. Skölj paprikan och skär i små tärningar. Lägg lammfärsen i en skål. Blanda med persiljan löken vitlöken tomaten och paprikan. Tillsätt tomatpuré och pulbiber. Bearbeta det hela till en jämn smet. Strö mjöl på ett bakbord. Dela degen till jämnstora klumpar. Platta till degklumpen och kavla sedan ut till runda kakor. Fördela färsblandningen över kakan. Baka i förvärms ugn 200 grader i ca 10 min.

    Liknande recept

    4.8
    40 min
    4-6
    6

    Kommentarer (1)

    Agirmangurbet@hotmail.com 8 juli 2013

    Vad är calt för ingrediens ?:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben