Lakrits Kladdkaka

Serverar: 12-14 portioner

Tid: 30 minuter

En riktig mumsig kladdkaka jag hittade i aftonbladet för en tid sen.

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 75g smör
  • 1 msk sirap
  • ½ msk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 3 stora msk hasselnötskräm
  • 1 dl salmiak strössel/flarn
  • 100 g Toblerone
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda ägg och socker. 2. Häll sedan i smält smör och sirap. 3. Blanda vaniljsockret, vetemjölet och kakao i en separat bunke. Blanda detta med de andra ingredienserna. 4. Häll i nötkrämen och sist den hackade tobleronen och salmiaken. 5. Häll i lösttagbar form och grädda i 170 grader i ca 20-30 minuter.
    2. Serveras med en klick grädde eller glass.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (4)

    tulipan 6 oktober 2008

    Denna är sååååååååååå god.. har gjort den många gånger om. Älskad av stora som små :-)

    Modigh 26 oktober 2008

    Så underbart god kaka :D En riktig smaksensation!!!

    Robjoo 7 maj 2009

    Jätte god kladdkaka klar femma från mig :-)

    Buspippi 3 november 2009

    Det låter verkligen gott. Kan man köpa salmiak strössel/flarn i vanliga mataffären? Finns det vid bakhyllorna? MVH Buspippi

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben