Lakritsparfait

Serverar: 4-6 portioner

Hemlagad parfait med krossade saltlakritskarameller och lakritspulver blir till en galet god och lyxig efterrätt.

Ingredienser

  • 10 karameller turkisk peppar
  • 4 äggulor
  • 1 tsk lakritspulver
  • 1 dl florsocker
  • 4 dl Arla vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Krossa hälften av karamellerna fint i en mortel och resten grovt. Rör ihop dem med äggulor, lakritspulver och florsocker.
    2. Vispa grädden och vänd ner.
    3. Häll smeten i en form, ca 1 liter. Frys 4-5 tim. Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat.
    4. Låt stå i kyl ca 15 min innan servering.
    5. Tips! Lakritspulver av god kvalitet hittar du i specialbutiker och på nätet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben