Lakritsparfait och marshmallows

Serverar: 4 portioner

En läcker parfait för gottegrisar med både turkisk peppar och marshmallows.

Ingredienser

  • ½ dl socker
  • ½ dl vatten
  • 1 msk honung
  • 4 äggulor
  • 2 dl grädde
  • 50 g krossad turkisk peppar, karameller
  • 4-6 marsmallows
  • Flarn
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl mjöl
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet tillsammans med socker och honung.
    2. Vispa ner sockerblandningen i äggen och vispa till en ljus fluffig smet.
    3. Vispa grädden och vänd ner äggvispet i grädden tillsammans med turkisk peppar och marshmallows delad i små bitar.
    4. Fyll små koppar med smeten och frys in.
    5. Flarn: Blanda smör och socker tillsammans med mjölet till en slät massa. Rör ner äggvitan till en fast smet.
    6. Stryk ut tunna flarn på ett bakpapper. Grädda gyllene i 200 grader.
    7. Ta ut parfaiten 10 min. innan servering.
    8. Stjälp upp på ett fat och servera med flarn och eventuellt krossad Turkisk peppar och en grillad marshmallows.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    KreativeKillen 25 juli 2012

    Det receptet ska jag testa! Låter jättegott :D Älskar lakrits :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben