Charlotte russe med hallon och lakritsparfait

Serverar: 14 portioner

Hallon och lakrits i en kall glasstårta med ett skal av rulltårta!

Ingredienser

  • 30 turkisk peppar-karameller
  • 1 dl + 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • ½ dl + 2 msk socker
  • 200 g hallon
  • 1 hallonrulltårta (köpt eller hemmagjord)
  • Garnering
  • Hallon
  • Mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Mixa lakritskaramellerna i en matberedare till ett smul eller krossa i mortel. Smält smulet i 1 dl grädde i en kastrull. Låt kallna.
    2. Skär rulltårtan i 1 cm tjocka skivor. Klä insidan av en bunke ca 2 liter, täckt med plastfolie, med tårtbitar. Se till att bitarna sitter tajt.
    3. Dela äggen. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt ½ dl socker och vispa till en slät marängsmet. Vispa äggulor och 2 msk socker pösigt. Vispa grädden i en separat bunke.
    4. Vänd ihop lakritssåsen med grädden. Vänd in den vispade äggulan och till sist marängsmeten. Häll smeten i rulltårteskalet och varva med hallon. Ställ i frysen ca 4 timmar. Ta fram charlotten 15 minuter före servering. Garnera med hallon och lite riven choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben