Hallon och lakrits i en kall glasstårta med ett skal av rulltårta!
Ingredienser
30 turkisk peppar-karameller
1 dl + 2 dl vispgrädde
2 ägg
½ dl + 2 msk socker
200 g hallon
1 hallonrulltårta (köpt eller hemmagjord)
Garnering
Hallon
Mörk choklad
Instruktioner
Mixa lakritskaramellerna i en matberedare till ett smul eller krossa i mortel. Smält smulet i 1 dl grädde i en kastrull. Låt kallna.
Skär rulltårtan i 1 cm tjocka skivor. Klä insidan av en bunke ca 2 liter, täckt med plastfolie, med tårtbitar. Se till att bitarna sitter tajt.
Dela äggen. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt ½ dl socker och vispa till en slät marängsmet. Vispa äggulor och 2 msk socker pösigt. Vispa grädden i en separat bunke.
Vänd ihop lakritssåsen med grädden. Vänd in den vispade äggulan och till sist marängsmeten. Häll smeten i rulltårteskalet och varva med hallon.
Ställ i frysen ca 4 timmar. Ta fram charlotten 15 minuter före servering. Garnera med hallon och lite riven choklad.