Lakritsravioli med citronfyllning & fruktsallad i lakrits- & limelag

Serverar: 8 portioner

En otroligt läcker dessert som måste prövas!

Ingredienser

  • Citronfyllning
  • 1 dl lemoncurd
  • 50 g hackad vit choklad
  • 50 g philadelphiaost
  • Lakritsravioli
  • 500 g rumsvarm mandelmassa
  • 1 ½ msk maizena
  • ½ msk lakritsgranulat eller 1 msk lakritspulver
  • 1 msk vetemjöl till utbakning
  • 1 äggvita till pensling
  • Lakrits- och limelag
  • 1 dl socker
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 lakritsrot
  • ½ vaniljstång
  • Skal och saft av en ½ lime
  • Fruktsallad
  • 1 klyfta färsk ananas
  • 1 dl hallon
  • 1 mogen mango
  • ½ dl vinbär
  • ½ dl blåbär
  • Tillbehör
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Citronfyllning: Värm upp lemoncurden försiktigt, lägg i chokladen och rör tills chokladen har smält. Rör sedan i philadelphiaosten och vispa till en jämn fyllning. Häll upp fyllningen i en engångsspritspåse eller smörpappersstrut och låt den kallna.
    2. Raviolin: Sätt ugnen på 175 grader. Knåda ihop alla ingredienser till raviolin och strö vetemjöl över bakbordet, kavla ut degen till en rektangel. Dela rektangeln på mitten och spritsa ut fyllningen i 24 klickar på den ena delen. Pensla med ägg mellan klickarna. Lägg över den andra delen och tryck till degen mellan fyllningarna. Skär upp degen i 24 raviolibitar med hjälp av en sporre eller vass kniv. Tryck till kanterna försiktigt med en gaffel. Lägg raviolin på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
    3. Lag: Häll upp socker och vatten i en kastrull och lägg i lakritsroten. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur vaniljfröna och lägg i vaniljstång och frön i kastrullen. Koka upp lagen och låt den sjuda i ett par minuter. Dra av kastrullen från plattan och låt lagen svalna något. Tillsätt sedan limeskal och limesaft.
    4. Tärna ananas och mango. Blanda frukten tillsammans med lagen och servera raviolin och en kula glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben