Lakritstårta

Serverar: 10-12 portioner

Härlig tårta med bra smak av lakrits för de som inte gillar allt för gräddiga bakelser!

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • Glasyr
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g lakritsfudge, från lösviktsgodis
  • ½ dl vispgrädde
  • Fyllning + garnering
  • Vispad grädde, valfri mängd
  • Valfri mängd och sort av frukt och bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner dem i äggsmeten. Häll smeten i formen.
    3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 30-35 minuter. Känn gärna med en sticka så kakan är genomgräddad. Ta ut den och låt den vila under bakduk. Vänd över kakan på ett fat och låt den svalna.
    4. Dela tårtbotten i två eller tre delar. Bred ut vispad grädde och lägg på bär mellan tårtbottnarna.
    5. Bryt choklad och lakritsfudge i mindre bitar. Värm grädden i en kastrull och låt chokladen och fudgen smälta i grädden. Bred glasyren över tårtan och låt den stelna. Garnera med bär.
    6. Vid servering kan man ha extra vispad grädde eller varför inte lite vaniljglass?

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben