Lakritstårta

Tid: 40 minuter

Till kalaset

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1-2 dl lakritsströssel
  • Citronfyllning
  • 1 tsk smör
  • 1½ dl mjölk
  • 1½ tsk vetemjöl
  • 1 litet ägg
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk vatten
  • Garnering
  • Grädde
  • Lakritsgodis
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur: 175 grader.
    2. Börja med att vispa ägg och socker pösigt. Blanda de båda mjölsorterna och bakpulvret. Vänd ner detta tillsammans med kakao i smeten och blanda om väl. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Vänd kakan upp och ned och låt den svalna.
    3. När bottnen har svalnat dela den i två eller tre delar (beroende på om du vill göra ett eller två lager med fyllning). Förbered citronkrämen medan tårtbotten står i ugnen.
    4. Smält smöret i en kastrull på svag värme och tillsätt mjölk och mjöl. Vispa samman och låt krämen koka och sjuda ett par minuter tills den tjocknar.
    5. Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner ägget och det rivna citronskalet samt citronsaften. Lägg ihop tårtan med citronkrämen. Garnera med grädde och lakritsgodis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Kramizenn 14 oktober 2009

    m

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben