Lasagnette

Serverar: 4 portioner

Underbart gott

Ingredienser

  • 250 g lasagnetter el. annan pasta
  • Köttfärsröran
  • 250 g blandfärs
  • 2 st lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3 msk chilisås
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ½ tsk basilika
  • ½ tsk timjan
  • Ostsåsen
  • 2 msk margarin
  • ¾ dl vetemjöl
  • 7 dl standardmjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl ost, riven
  • Instruktioner

    1. Lägg den kokta pastan i en ugnsfast form.
    2. Köttfärsröran:
    3. Fräs löken och vitlöken. Tillsätt färsen och bryn den. Häll i dom krossade tomaterna och koka upp röran tillsätt kryddorna. Om du har färsk basilika och timjan ta i dom i slutet. Koka på svag värme 15-20 minuter.
    4. Ostsåsen:
    5. Smält margarinet till ostsåsen och rör i mjölet. Tillsätt mjölken, rör om och koka såsen 5 minuter. Rör om då och då. Tillsätt salt, peppar och ost. Fördela färsröran på pastan och häll över såsen och rör om lite. Grädda i 200-225 grader ca 25 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    riinan 26 augusti 2009

    Detta recept är helt lövli! Jag har dock i ca 500g färs och använder mig av fullkornspasta. Kryddning och allt annat är helt perfa!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben