Pastasås med salami och parmesanost

Serverar: 4 portioner

En härlig italiensk sås.

Ingredienser

  • 250-300 g bandspaghetti el lasagnette
  • 1 gul lök
  • 1 msk margarin el smör
  • 1 stor morot
  • 2 bladselleristjälkar
  • 150 g salami
  • 2 ½ dl buljong
  • 2-3 msk Ketchup eller chilisås
  • 1 dl parmesanost (eller annan lagrad ost)
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skala och hacka löken. Riv moroten på den grova sidan av rivjärnet. Skiva sellerin och skär salamin i små bitar. Fräs löken mjuk i margarin. Tillsätt moroten, sellerin och salamin. Blanda det och häll sen på buljongen. Koka 5 minuter. Smaksätt med ketchup eller chilisås och blanda ner osten.
    3. Lägg upp den nykokta pastan i en varm skål och blanda den med såsen. Servera genast.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    13
    5
    10 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben