Lata kakan

Den är vad den låter! Lat!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 0,5 tsk kardemumma eller kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
    2. Smält smöret i en stor kastrull. Låt svalna något. Rör ner sockret, äggen, vaniljsockret och saltet direkt i kastrullen.
    3. Rör sist i mjölet.
    4. Fyll formen och strö över kokosflingorna och kardemumma (eller kanel).
    5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    Annras 12 november 2008

    Hej Tina! Har just bakat din Lata Kaka, för att ha något till kaffet. Hade dock inga kokosflingor hemma, så jag strödde lite hackad blockchoklad över istället. Jättegod och jätteenkel! Här får du 5 stjärnor! Kram Ann

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben