Latmansbröd

Snabbakade och jättegoda limpor! Dessutom mycket nyttiga!

Ingredienser

  • 5 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågkross
  • 1 ½ dl vetekli
  • 1 ½ dl grovt rågmjöl
  • 2 dl vetegroddar
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 5 tsk bikarbonat
  • 1 rågad tsk salt
  • 1 l lättfil
  • 1-2 dl ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla torra ingredienser. Häll därefter i lättfilen och sirapen. Lägg i 2 smorda avlånga formar, ca 1,5 l Grädda i ugn, 175 grader, längst ner.
    2. Grädda i 30 minuter, lägg sedan över t e x ugnsfolie och grädda ytterligare 1,5 timme.
    3. Låt bröden kallna under bakduk på galler!
    4. (När bröden kallnat skär dem i skivor och frys in)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MalinF 6 juni 2009

    Andra gången jag bakar dessa nu. De smakar underbart, och att de är nyttiga är ju bara ett plus;) Brukar dock tillägga lite torkade aprikoser i bitar och solrosfrön så blir det ännu godare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben