Snabbakade och jättegoda limpor! Dessutom mycket nyttiga!
Ingredienser
5 dl grahamsmjöl
2 dl rågkross
1 ½ dl vetekli
1 ½ dl grovt rågmjöl
2 dl vetegroddar
4 ½ dl vetemjöl
5 tsk bikarbonat
1 rågad tsk salt
1 l lättfil
1-2 dl ljus sirap
Instruktioner
- Blanda ihop alla torra ingredienser.
Häll därefter i lättfilen och sirapen.
Lägg i 2 smorda avlånga formar, ca 1,5 l
Grädda i ugn, 175 grader, längst ner.
- Grädda i 30 minuter, lägg sedan över t e x ugnsfolie
och grädda ytterligare 1,5 timme.
- Låt bröden kallna under bakduk på galler!
- (När bröden kallnat skär dem i skivor och frys in)
Liknande recept
Kommentarer (1)
Andra gången jag bakar dessa nu. De smakar underbart, och att de är nyttiga är ju bara ett plus;) Brukar dock tillägga lite torkade aprikoser i bitar och solrosfrön så blir det ännu godare.