Latmansbröd på mitt vis

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

Så enkelt att alla lyckas med det.

Ingredienser

  • 1/4 paket jäst
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk solrosfrön
  • Ca 6 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt fingerljumt vatten och rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, olja och solrosfrön samt vetemjöl.
    2. Rör tills allt blandar sig. Degen skall vara lös och kladdig.
    3. Häll upp degen i en stor smord stekpanna, som tål ugnsvärme. Låt degen jäsa under duk till dubbel storlek. Strö över litet mjöl. Gör några snitt med vass kniv.
    4. Grädda i 225 graders ugnsvärme cirka 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben