Kalops på snabbt vis

Serverar: 4 portioner

Grytan görs på strimlad lövbiff, behöver inte stå och puttra mer än några minuter.

Ingredienser

  • 500 g strimlad lövbiff
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 msk soja
  • 12 krossade kryddpepparkorn
  • 100 g soltorkade tomater i ol,ja
  • Servering
  • Potatis
  • Inlagda rödbetor
  • Broccoli
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Bryn biffstrimlorna i matfettet. Salta, peppra och strö över mjölet, blanda.
    2. Tillsätt vatten, grädde, soja och kryddpeppar. Rör om och låt det sjuda några minuter. Tillsätt tomaterna och låt allt bli varmt.
    3. Servera med kokt potatis, broccoli och skivade inlagda rödbetor. Strö över hackad persilja.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben