Lavendel cheesecake

En härlig krämig och fluffig cheesecake. Fantastiskt god tillsammans med en kopp starkt kaffe. Lavendel hittar du på apoteket och i kryddbodar

Ingredienser

  • 8 digestivekex
  • 1 gelatinblad
  • 3 dl grädde
  • 200 g vit choklad
  • 250 g färsk ost typ philadelphia
  • 1 msk finhackade lavendelblommor
  • Till dekorationen
  • Ev. lavendelblommor eller citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen till smulor och fördela i bottnen på 6 portionsglas.
    2. Lägg gelatinbladet i blöt i en skål med vatten. Vispa grädden. Smält chokladen försiktigt i vattenbad. Obs! Vit choklad bränns lätt och bör inte smältas i mikron.
    3. Låt chokladen svalna och blanda med färskosten i en bunke.
    4. Ta upp gelatinbladet och krama ur det. Smält det försiktigt i en kastrull med 1msk av grädden.
    5. Blanda ner det i färskostblandningen tillsammans med lavendeln . Vänd ner grädden.
    6. Fördela blandningen i glasen. Låt stå i kylen och stelna i minst 4 timmar, gärna över natten.
    7. Garnera med några lavendelblommor eller citronmeliss.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben