Laxbollar

Serverar: 8 portioner

Lyxigt föret som är hur god som helst

Ingredienser

  • Petis-choux-smet
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • (degen kan köoas färdig i affären)
  • Laxsallad
  • 150 g färskrökt lax
  • 3 - 4 hårdkokta ägg
  • 100 g majonnäs
  • ½ dl tjock grädde
  • nymald vitpeppar
  • c:a 3 msk finklippt dill (finns djupfryst)
  • Instruktioner

    Koka upp vatten och matfett i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölet, sjud och rör tills smeten släpper kastrullen. Ta den från värmen och tillsätt äggen , ett i sänder, under kraftig omrörning. Klicka ut smeten i matskedsstora klickar på smord plåt och grädda i 175 grader varm ugn 20 - 25 minuter. Öppna inte ugnsluckan under tiden. Låt ”bakelserna” kallna på dragfritt ställe och skär sedan ett lock av var och en. Blanda majonnäsen med vispad grädde och smaksätt med peppar och finklippt dill (snåla ej på dillen) Skär laxen i fina strimlor, hacka äggen och blanda ner detta i majonnäsen. Fyll petitschouxerna , ställ dem kallt tills de skall serveras och garnera med dill. C:a 10 st Kan också serveras på en franskbrödsmörgås naturell eller rostad. Garnera med citronskiva och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben