Grönkålssoppa med laxboll

Serverar: 4 portioner

Färggrann och krämig grönkålssoppa med en läcker laxboll.

Ingredienser

  • 100 g gravad lax
  • 2 tsk grov senap
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2½ msk hackad dill
  • Soppa
  • 500 g fryst, hackad grönkål
  • 7 dl grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning)
  • 2½ dl mellangrädde
  • Nymald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i små bitar. Blanda med senap och örter (spar lite gräslök till garnering). Forma fyra bollar med hjälp av en sked. Fördela bollarna i fyra djupa tallrikar.
    2. Koka ihop grönkål, buljong och grädde under lock några minuter. Mixa soppan slät. Krydda med peppar. Hit kan du förbereda och bara värma soppan när den ska serveras.
    3. Vid servering. Slå soppan över laxbollarna och strö över hackad gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben