Grönkålssoppa med kycklingkorv

Serverar: 4 portioner

Korv eller kött tillsoppan går att alternera.

Ingredienser

  • 1 förp kycklingkött, strimlat, 300 g
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk mejram eller 2 msk färsk
  • ½-1 tsk malen muskot
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl risgrynsgröt
  • 1 äggula
  • Salt
  • Peppar
  • ½ liter hönsbuljong, av tärning till kokning
  • Grönkålssoppa
  • 200 g grönkål, rensad färsk, eller 500 g djupfryst, hackad
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ½ liter hönsbuljong av tärning, använd ev. av kokspadet från korven
  • 1 krm socker
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda kycklingstrimlorna med vitlök och kryddor. Ställ kallt 1-2 timmar.Finfördela köttet i matberedaren. Tillsätt mjöl, grädde, gröt, äggula, salt och peppar. Forma 2 korvar av färsen på dubbla lager plastfolie och rulla ihop. Vira åt ändarna som smällkarameller. Sjud korvarna sakta i buljongen ca 20 minuter. Låt korvarna svalna i folien. Tag av folien, snitta korvarna och servera dem till grönkålssoppan.
    2. Grönkålssoppa: Skär bort grova nerver på grönkålen, skölj och hacka den fint eller kör den i matberedaren med lite buljong. Fryst grönkål kan tina i buljongen. Smält smöret, tillsätt mjölet under vispning och späd med ca 1 liter av buljongen. Låt sjuda 5 minuter. Tillsätt den färska eller frysta grönkålen och sjud ytterligare 5 minuter. Späd med mer buljong. Smaka av med socker, salt och peppar.
    3. Servera soppan med korven skuren i bitar och gärna lite färsk mejram.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben