Grönkålssoppa med bacon

Serverar: 8 portioner

Kul som förätt mm.

Ingredienser

  • 1 paket bacon
  • 140 g
  • 500 g fryst grönkål
  • 4 dl vatten
  • 2 köttbuljongstärningar
  • 4 dl mjölk
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 röd paprika
  • ½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Tina grönkålen. Pressa ur vätskan och fräs grönkålen i matfett i en stekpanna. Lägg grönkålen i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärningar, mjölk och mjölet utrört i lite kallt vatten.
    2. Låt soppan sjuda i ca 5 min. Smala av med salt och peppar. Knaperstek baconskivorna. Kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Servera soppan i glas med paprikaströssel och bacon uppsatt på träspett eller cocktailpinnar. Rostat vörtbröd är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben