Grönkålssoppa med chorizo

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel att göra när krafterna är små men fylld med bakteriedödande ingredienser, c-vitamin och antioxidanter.

Ingredienser

  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 300 g grönkål
  • 1 medelstor gul lök
  • 150 g chorizo
  • 2 dl grädde
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 1 liten bit chili (storlek beroende på styrka och smak)
  • 5 dl vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 msk olivolja till stekning
  • Instruktioner

    Rensa grönkålen från de tjocka nerverna i mitten och skär ner i mindre bitar. Hacka löken grovt och skär vitlöken i skivor. Fräs allt på svag värme tills kålen sjunkit ihop och blivit någorlunda mjuk. Ta undan några finare bitar av kålen till garnering. Skiva chorizon och stek knaprig i olivolja på hög värme. Ställ undan så länge. Koka kål- och lökblandningen i 5 dl vatten med 1 buljontärning ca 15 min. Mixa sedan soppan helt slät med stavmixer eller blender. Tillsätt grädde och låt det hela få ett uppkok. Lägg i de knapriga korvskivorna och garnera med den grönkål du lagt undan. Mer salt borde inte vara nödvändigt men peppra och salta efter eget behag

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben