Serverar: 4 portioner
Tid: 30 minuter
Enkel att göra när krafterna är små men fylld med bakteriedödande ingredienser, c-vitamin och antioxidanter.
Rensa grönkålen från de tjocka nerverna i mitten och skär ner i mindre bitar. Hacka löken grovt och skär vitlöken i skivor. Fräs allt på svag värme tills kålen sjunkit ihop och blivit någorlunda mjuk. Ta undan några finare bitar av kålen till garnering. Skiva chorizon och stek knaprig i olivolja på hög värme. Ställ undan så länge. Koka kål- och lökblandningen i 5 dl vatten med 1 buljontärning ca 15 min. Mixa sedan soppan helt slät med stavmixer eller blender. Tillsätt grädde och låt det hela få ett uppkok. Lägg i de knapriga korvskivorna och garnera med den grönkål du lagt undan. Mer salt borde inte vara nödvändigt men peppra och salta efter eget behag