I mitt tycke är den här soppan jättegod!
• Förväll färsk grönkål först genom att koka dem ca 5 min i lättsaltat vatten (1 tsk salt till 1 liter vatten). Låt den rinna av i en sil och pressa ur vattnet. Hacka el mixa dem. • Snitta, skölj och strimla purjolöken mycket fint. • Smält matfettet i en gryta. Tillsätt den strimlade purjolöken och fräs den.. • Tillsätt vattnet och buljongtärningarna el fond. • Skala och riv potatisen. Tillsätt den rivna potatisen i grytan. Låt soppan sjuda i ca 10 min. Rör då och då. • Tillsätt förvälld, hackad eller frusen grönkål i soppan, låt allt få ett uppkok. • Vill du ha en tjockare konsistens så red av med lite vatten blandat med 1 msk majsstärkelse. Om du vill ha soppan tunnare så späd med vatten. • Smaka av soppan med salt och peppar.
Julmaten som blev över
Under mellandagarna har de flesta helt enkelt "fått nog" av julmaten....