Grönkålssoppa

I mitt tycke är den här soppan jättegod!

Ingredienser

  • 2 l färsk grönkål (el 400 g fryst)
  • 1 purjolök
  • 2 msk matfett
  • 1½ liter vatten (el skinkspad)
  • 2 buljongtärningar (grönsaks- el hönsbuljong) el 3 msk konc fond
  • 3 potatisar (mjölig sort), ca 100 g
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Kokta ägghalvor i klyftor
  • Bröd
  • Instruktioner

    • Förväll färsk grönkål först genom att koka dem ca 5 min i lättsaltat vatten (1 tsk salt till 1 liter vatten). Låt den rinna av i en sil och pressa ur vattnet. Hacka el mixa dem. • Snitta, skölj och strimla purjolöken mycket fint. • Smält matfettet i en gryta. Tillsätt den strimlade purjolöken och fräs den.. • Tillsätt vattnet och buljongtärningarna el fond. • Skala och riv potatisen. Tillsätt den rivna potatisen i grytan. Låt soppan sjuda i ca 10 min. Rör då och då. • Tillsätt förvälld, hackad eller frusen grönkål i soppan, låt allt få ett uppkok. • Vill du ha en tjockare konsistens så red av med lite vatten blandat med 1 msk majsstärkelse. Om du vill ha soppan tunnare så späd med vatten. • Smaka av soppan med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Julmaten som blev över
    Under mellandagarna har de flesta helt enkelt "fått nog" av julmaten....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben