Grönkålssoppa

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Jag har numera glömt barndomens skräckupplevelse, här kommer en gudomligt god vardagssoppa!

Ingredienser

  • 1,5 liter färdig buljong
  • eller 1,5 l vatten + 3 buljongtärningar
  • 200 g färsk grönkål
  • 200 g fryst brysselkål
  • 1 morot i slantar
  • 350 g köttkorv
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • Vitpeppar
  • Ev. salt
  • Instruktioner

    Koka upp buljongen eller vatten med buljontärningarna. Tillsätt lagerbladen, lägg kryddpepparkornen i en tesil och tillsätt det i buljongen. Tillsätt köttkorven och sjud 5 minuter. Tillsätt brysselkålen, slantad morot och grönkålen skuren i grova bitar och koka ytterligare 5 minuter. Ta upp köttkorven, skinna och skiva den och lägg den tillbaka i soppan. Smaka av med vitpeppar och ev salt. Servera gärna med ostmacka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Julmaten som blev över
    Under mellandagarna har de flesta helt enkelt "fått nog" av julmaten....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben