Grönkålssoppa

Serverar: 4 portioner

God grönsakssoppa.

Ingredienser

  • Ett stånd färsk grönkål (eller 400 gr djupfryst hackad)
  • 2 msk smör
  • 3 msk mjöl
  • 1 liter buljong
  • 1 dl grädde
  • ½ tsk salt
  • 1-2 krm peppar
  • Andra kryddor efter tycke och smak, t ex gräslök eller muskot
  • Instruktioner

    1. Repa bladen från de grova stjälkarna på grönkålsståndet. Koka bladen och de späda stjälkarna ca 15 min i lättsaltat vatten.Häll av spadet. Hacka bladen fint eller mal dem. Det djupfrysta blocket läggs ner otinat i buljongen.
    2. Smält matfett i en kastrull. Rör ner mjöl och späd med buljongen. Tillsätt grädden som ger soppan mildare smak. Lägg i den färska, kokta och hackade grönkålen eller den djupfrysta. Koka soppan några minuter. Smaksätt med salt, peppar och andra kryddor du tycker om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Julmaten som blev över
    Under mellandagarna har de flesta helt enkelt "fått nog" av julmaten....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben