Laxfärsfylld flundrafilé

Serverar: 4 portioner

Njut av en härlig flundra med underbar sås på GI-vis.

Ingredienser

  • 200 g laxfilé
  • 1 ägg
  • ½ riven gul lök
  • 1 msk hackad dill
  • 2 msk grädde
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • 600 g flundrafilé
  • Sås
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong
  • Dillstjälkar
  • ½ knippa dill
  • 2 dl grädde
  • Servering
  • Ugnsbakade rotfrukter
  • Instruktioner

    1. Hacka laxköttet ytterst fint eller kör i matberedare alt mixer. Lägg över i en bunke. Vispa upp ägget. Blanda lax, ägg, lök, dill och grädde. Krydda färsen med salt och malen vitpeppar. Ställ kallt.
    2. Lägg flundrafiléerna med den vita sidan nedåt på en skärbräda. Fördela färsen på filéerna, rulla ihop och fäst med tandpetare.
    3. Häll vin och buljong i en kastrull. Lägg i dillstjälkarna och koka upp. Lägg försiktigt ner fiskrullarna och koka upp igen. Sänk värmen och sjud i ca 10 minuter eller tills fisken är genomkokt. Innertemperatur 60 grader.
    4. Ta upp fisken, lägg den på ett serveringsfat och håll varm. Sila buljongen i en kastrull, häll i grädden och koka upp. Låt sjuda tills såsen tjocknat något. Häll ev ner buljongen och runnit av fisken. Rör ner resten av dillen och häll såsen över fisken.
    5. Servera med ugnsrostade rotfrukter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben