Flundrafilé i grön sås

Serverar: 4 portioner

Plattfisk till all ära.

Ingredienser

  • 600 g plattfiskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 msk margarin
  • 3 msk klippt gräslök
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk hackad dill
  • 1 tsk hackad dragon
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • ½ dl torr vermouth
  • 2 dl creme fraiche
  • Instruktioner

    1. Strö salt på fisken och rulla ihop eller vik dem.
    2. Fräs örterna och kryddor i smör. Lös upp bulongtärningen i vattnet, tillsätt vermouthen och creme fraichen.
    3. Låt allt koka upp. Lägg i fiskrullarna och sjud i fem minuter eller till att fisken är vit. Servera med kokt ris eller potatis och sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben