Omelett med flundra och kräftstjärtar

Serverar: 4 portioner

Mjäll flundrafilé och fina kräftstjärtar ger smak åt denna omelett med grönsaker som ger tuggmotstånd. Istället för kräftstjärtar kan man ta räkor. En riktigt kryddig variant får man genom att byta ut kräftstjärtarna mot rökt fisk.

Ingredienser

  • 250 g skinnfri flundrafilé
  • 150 g skalade, kokta kräftstjärtar
  • 8 ägg
  • 100 g cocktailtomater
  • 1 zucchini
  • 1 lök
  • 2 msk smör
  • Peppar
  • Curry
  • 2 msk hackad persilja
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skölj fiskfiléerna, torka av dem och skär på tvären i 3 cm breda skivor. Skölj kräftorna i ett durkslag i kallt vatten, torka av dem. Vispa upp äggen i en skål.
    2. Skölj och halvera cocktailtomaterna. Ansa och skölj zucchinin, skär den på längden i skivor, sedan på tvären i fina strimlor. Skala löken, skär i små tärningar. Förvärm ugnen till 180 grader.
    3. Hetta upp 1 ½ msk smör i en eldfast form, häll i äggröran, fördela zucchinistrimlorna över löktärningarna. Krydda med peppar och en nypa curry. Fördela fiskstrimlor, kräftstjärtar, persilja och tomater över, krydda med paprika, salt och peppar.
    4. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Lägg resten av smöret i skivor på omeletten och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben