Laxqueneller

Serverar: 4 portioner

En lyxig variant av queneller

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 st ägg
  • 2 dl grädde
  • Till kokning
  • 1 l vatten
  • 1½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i mindre bitar och kör i matberedare tillsammans med tomatpuré, salt och peppar. Tillsätt äggen och späd med grädden till en smidig färs.
    2. Koka upp vatten och salt i en traktörpanna. Forma små äggformade bullar av färsen med hjälp av en mattsked i en lätt fuktad hand. Sjud quenellerna i ca 5 minuter.
    3. Servera med pressad potatis, spenatbädd och en varm vitvinssås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben