Laxqueneller

Serverar: 4 portioner

Quenelle är franska och det betyder fina, hemgjorda fiskbullar. De här laxquenellerna är vackert rosafärgade.

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 l vatten
  • 1 ½ msk hummerfond
  • Sås
  • 2 dl spad från koket
  • ½ dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 1½ msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Låt alla ingredienser vara kylskåpskalla.
    2. Skär laxen i bitar och lägg i en matberedare. Mixa lax och salt till en färs. Blanda ner peppar och ägg. Späd med grädde under matberedarens gång och kör till en slät färs. Forma till 16 queneller med hjälp av skedar som doppas i kallt vatten.
    3. Koka upp vatten och fond i en traktörpanna eller vid kastrull. Sjud quenellerna på svag värme ca 5 min, ta upp med hålslev.
    4. Sila ner spadet i en kastrull. Tillsätt vin, grädde och vetemjöl utrört i lite vatten. Koka upp och låt koka 3-5 min. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera laxquenellerna med såsen, ris eller potatis, sockerärter och rädisor.
    6. Tips! Crème fraiche tomat och basilika passar också bra till quenellerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben