Laxsallad med lime och jordnötter

Serverar: 4 portioner

Middagsmat som påminner om semester på varmare breddgrader. Tänk att något som smakar så bra kan vara så nyttigt! Laktosfri, äggfri och glutenfri.

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 msk neutral olja
  • Nudelsallad
  • 250 g risnudlar
  • 300 g spetskål eller vitkål
  • 2 morötter, grovrivna
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk fisksås
  • Eventuellt salt
  • Servering
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 lime
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj dem i kallt vatten. Skär kålen i tunna strimlor, använd gärna en mandolin. Blanda nudlarna med kål, morot, sweet chilisås, limeskal (endast det gröna), limesaft och fisksås. Smaka eventuellt av med salt.
    2. Skär laxen i stora kuber, salta och rulla bitarna i sesamfröna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme runt om 2 minuter. De ska få en knaprig yta, och laxen får gärna vara lite rå i mitten.
    3. Lägg ihop nudelsalladen med lax, koriander, hackade jordnötter och limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben