Laxsnurror med dadlar och getostmousse

Serverar: 24 portioner

Tid: 20 minuter

En god smakbrytning till ett glas värmande glögg.

Ingredienser

  • 100 g torkade eller färska dadlar (9 st)
  • 200 g getost
  • 400 g tunna skivor lax (12 st skivor)
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk msk mellangrädde
  • Instruktioner

    1. Kärna ur dadlarna och skär dem i små bitar. Blanda dadlarna med getosten.
    2. Lägg ut laxskivorna lite omlott som en rektangel, ca 25 x 35 cm, på en plastfolie.
    3. Bred ut den rumsvarma ostkrämen över och rulla ihop från långsidan som en rulltårta, med hjälp av folien. Vira folien hårt kring rullen.
    4. Vira sedan in rullen hårt i aluminiumfolie. Vrid om ändarna som en smällkaramell.
    5. Lägg rullen i kylen ca 2 timmar. Lägg rullen i frysen ca 30 minuter innan den skärs upp i skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben