Laxsnurror med dadlar och getostmousse
Serverar:
24 portioner
Tid:
20 minuter
En god smakbrytning till ett glas värmande glögg.
Ingredienser
100 g torkade eller färska dadlar (9 st)
200 g getost
400 g tunna skivor lax (12 st skivor)
1 msk olivolja
2 msk msk mellangrädde
Instruktioner
Kärna ur dadlarna och skär dem i små bitar. Blanda dadlarna med getosten.
Lägg ut laxskivorna lite omlott som en rektangel, ca 25 x 35 cm, på en plastfolie.
Bred ut den rumsvarma ostkrämen över och rulla ihop från långsidan som en rulltårta, med hjälp av folien. Vira folien hårt kring rullen.
Vira sedan in rullen hårt i aluminiumfolie. Vrid om ändarna som en smällkaramell.
Lägg rullen i kylen ca 2 timmar. Lägg rullen i frysen ca 30 minuter innan den skärs upp i skivor.
Liknande recept
Fyllda dadlar
1 h
25
Baconlindade dadlar med ädelostfyllning på ruccolabädd
5
4
3
Dadlar med parmesanost
6
Baconlindade dadlar
5
20 min
1
Baconlindade dadlar fyllda med ädelost
4.5
4
1
Marängtårta med dadel
Saffransmuffin med dadlar
40 min
4
Chèvrebakelse med baconinlindad dadel
8
Glutenfritt bröd med cashewnötter och dadlar
45 min
12
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!