Laxterrin med vinsmak

Serverar: 12-14 portioner

Säkert mycket gott för dom som gillar fisk. Man måste ju variera sig lite va.

Ingredienser

  • 6 gelantinblad
  • 800 g varmrökt lax
  • 1 purjolök
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl lätt créme fraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mald vitpeppar
  • 200 g kallrökt lax i tunna skivor
  • Instruktioner

    1. Lägg gelantinbladen i rikligt med kallt vatten i ca 5 minuter.
    2. Ta bort skinn och ben från laxen. Mixa laxen i en matberedare. Skölj, ansa och fin strimla purjolöken.
    3. Värm vinet i en kastrull. Ta upp och låt gelantinbladen smälta i vinet. Låt blandningen svalna något.
    4. Blanda laxen med purjo och lätt créme fraiche. Häll i gelantinblandningen i en fin stråle under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
    5. Klä en avlång form ca 11/2 liter, invändigt med den kallrökta laxen. Fördela sedan laxmoussen i formen och ställ kallt i 3 timmar så den stelnar.
    6. Stjälp upp laxterrinen på en skärbräda och skär den i tunna skivor. Servera den tillsammans med salld och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben