Entrecote med örtsås

Serverar: 1 portioner

Få saker slår en riktigt god köttbit. Örtsåsen påminner om en friskare variant av bearnaise med mycket vinsmak.

Ingredienser

  • 1 skiva entrecote, ca 200 g
  • 1 bakpotatis
  • ½ vitlöksklyfta
  • Smör
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Sås
  • ½ schalottenlök
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 dl vitt vin
  • ½ tsk torkad dragon
  • 2 krm maizena
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk hackad persilja
  • Tillbehör
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Borsta potatisen och stick några hål i den. Tillaga potatisen i ugnen tills den är mjuk, ca 1 timme. Skala och finhacka eller riv vitlöken, blanda med 1 msk smör, ställ kallt.
    2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök, fräs i ½ msk smör i en kastrull utan att det tar färg, ca 2 minuter. Tillsätt vin och dragon. Låt koka ihop till hälften. Rör ut maizena i grädden och vispa ner i såsen, låt sjuda ca 2 minuter. Tillsätt persiljan, smaka av med salt.
    3. Krydda köttet med 1 krm salt och 1 krm peppar, stek det i 1 msk smör i ca 3 minuter på varje sida. Servera köttet med sås, potatis och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben